به گزارش تحریریه، در هفته پیش رو، تقویم اقتصادی تحت تأثیر بانکهای مرکزی جهان خواهد بود. فدرال رزرو ایالات متحده و بانک مرکزی کانادا تصمیمات خود درباره نرخ بهره را روز چهارشنبه اعلام خواهند کرد و بانک مرکزی اروپا نیز روز پنجشنبه بیانیه خود را صادر خواهد کرد.
بازارها همچنین به انتشار گزارش فروش خانههای جدید در ماه دسامبر در روز دوشنبه، گزارش کالاهای بادوام و اعتماد مصرفکننده در روز سهشنبه، تولید ناخالص داخلی سهماهه چهارم ایالات متحده، شاخص مدعیان بیمه بیکاری و فروش معوق خانهها در روز پنجشنبه و انتشار شاخص PCE ایالات متحده همراه با درآمد و هزینه شخصی در صبح جمعه توجه خواهند کرد.
تحلیلگران بر این باورند که دادههای اخیر تورم ممکن است از کاهش نرخ بهره جلوگیری کند و جذابیت طلا را افزایش دهد. این تحلیلها نشاندهندهی آن است که با ادامهی فشارهای تورمی، فدرال رزرو ممکن است تمایلی به کاهش نرخها نداشته باشد که این موضوع میتواند به تقویت قیمت طلا منجر شود. این وضعیت ممکن است بهویژه در شرایط ناپایدار اقتصادی به نفع طلا باشد.
همچنین رشد ۰.۷ درصدی مخارج مصرفی در ماه گذشته، نشاندهنده تقاضای قوی مصرفکنندگان است و میتواند به تقویت قیمت طلا کمک کند. یکی از نتایج این شرایط می تواند رشد تورم باشد که این وضعیت میتواند به نوبهی خود بر سیاستهای پولی فدرال رزرو تأثیر بگذارد و جذابیت طلا را برای سرمایهگذاران افزایش دهد.
اما در مقابل، مصرفکنندگان همچنان به بدهی و پسانداز برای تأمین هزینهها متکی هستند که میتواند بر قدرت خرید و تقاضا تأثیر بگذارد. این وضعیت نشاندهندهی آن است که اگرچه مخارج شخصی افزایش یافته، اما بسیاری از مصرفکنندگان همچنان با چالشهای مالی مواجه هستند. این موضوع میتواند بر بازار طلا تأثیر منفی بگذارد، زیرا افزایش بدهیها ممکن است به کاهش تقاضا برای کالاهای لوکس، از جمله طلا، منجر شود.
اما در بازار داخلی نیز قیمت طلا در هفته ای که گذشت تحت تاثیر افزایش حدود ۱۰۰ دلاری اونس و افزایش قیمت دلار تا مرز ۸۵ هزار تومان شاهد افزایش قیمت و افزایش اقبال خریداران بود.
طلا در بازار داخلی بیش از هر چیزی به قیمت دلار وابسته است و به اعتقاد کارشناسان در صورت پمپاژ اخباری در جهت کاهش قیمت دلار حتی تقویت اونس جهانی نیز قادر به حفظ طلا نخواهد بود و این وضعیت برای انواع سکه به دلیل وجود حباب در ارزش آنها ، شدیدتر خواهد بود.
علاوه بر بازار فیزیکی طلا، صندوق های طلا نیز در هفته اخیر شاهد ورود پول خریداران حقیقی و افزایش ارزش دارایی این صندوق ها بود، بطوریکه ارزش دارایی های صندوق های طلا در هفته اخیر از ۱۰۶ هزار میلیارد تومان عبور نمود.
صندوق های طلا در یک هفته اخیر از نظر ارزش معاملات، رشد NAV و رشد بازدهی هفتگی نیز شاهد صعود بودند. اگر چه ترکیب دارایی صندوقهای طلا در رشد بازدهی آنها موثر است اما با توجه به وجود سهم زیادی از طلا و مشتقات آن در سبد همه صندوقهای این گروه، نگهداری بخشی از پرتفوی دارایی در قالب این صندوق ها ضرورتی انکار ناپذیر است.
پایان/
نظر شما